Новини

На Закарпатті тривають консультаційні зустрічі фахівців Управління Держпраці з внутрішньо переміщеними особами

Оформлення трудових відносин, виплата заробітної плати; призупинення дії та розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця  або з ініціативи працівника; переведення працівника та зміна істотних умов праці в умовах воєнного стану – це топ основних питань, які є предметом обговорення під час зустрічей фахівців Управління Держпраці Закарпаття, організованих спільно з представниками органів місцевої влади, центрів зайнятості з тимчасово переміщеними особами  у всіх районах краю.

Під час таких заходів головні державні інспектори не лише надають переселенцям необхідні правові консультації. Люди також отримують рекомендації щодо безпечного пошуку роботи і координати, куди звертатися у разі необхідності.

Зокрема, посадовці інформують, що в області діє сервіс «інтерактивний інспектор», через який можна сконтактувати  з представниками Управління Держпраці

https://uz.dsp.gov.ua/index.php/statti-interv-iu/1835-servis-interaktyvnyi-inspektor-prodovzhuie-robotu

Щоразу фахівці Управління попереджають внутрішньо переміщених осіб, які є психологічно вразливими, про те, що вони можуть стати жертвами шахраїв, потрапити до трудового чи сексуального рабства. Аби запобігти таким ситуаціям, роздають пам’ятки з відповідними порадами.