Новини

В Ужгороді у «Совиному гнізді» провели експрес-консультації з питань протидії торгівлі людьми для внутрішньо переміщених осіб

Практично з перших днів війни ужгородський комплекс «Совине гніздо» став основним місцем, куди могли звернутися внутрішньо переміщені особи після  свого приїзду до обласного центру Закарпаття. Нині тут розгорнутий пункт гуманітарної допомоги.  Тож щодня  до «Совиного гнізда»  приходить велика кількість переселенців.

Зважаючи на цю обставину, фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області вирішили провести тут експрес-консультацію  з питань протидії торгівлі людьми.

За словами головних державних інспекторів Управління Артура Сумари та Зоряна Берника,  які, власне, й консультували громадян, частина українців з «гарячих» регіонів має намір відразу  шукати роботу або на Закарпатті, або згодом у сусідніх Чехії чи Словаччині. У зв’язку з цим людям знадобляться дієві поради стосовно того, як не стати жертвами трудового рабства.

Посадовці звернули їх увагу на умови, за яких не варто погоджуватися приймати пропозиції щодо працевлаштування (неофіційна праця, хабар за можливість знайти добру роботу, документи як гарантію трудових відносин тощо). Також пояснили, що слід робити, аби не потрапити на гачок шахраїв, і куди потрібно звертатися, коли не вдалося уникнути зустрічі з торговцями «живим» товаром.

Для тих, хто матиме бажання детальніше ознайомитися з інформацією, наданою головними державними інспекторами, при вході та у приміщенні пункту гуманітарної допомоги були розміщені плакати відповідного змісту.