Новини

Про укладення чи розірвання трудового договору, надання відпусток та оплату праці під час війни – на зустрічах у трудових колективах

Головні державні інспектори Управління Держпраці  продовжують інформувати суб’єктів господарювання краю та їхніх працівників про зміни у трудовому законодавстві щодо оплати праці, надання відпусток, режиму роботи, укладання, розірвання та призупинення дії трудових договорів під час воєнного стану.

Оскільки зараз на закарпатських підприємствах працюють  переселенці, для більшості з яких це, можливо, тимчасове місце і в майбутньому вони шукатимуть іншу роботу, то фахівці  Управління надають їм відповідні роз’яснення  з цього приводу.

Зокрема, застерігають біженців утриматися від сумнівних пропозицій щодо високооплачуваної роботи, нелегального працевлаштування. При цьому повідомляють, куди необхідно  звернутися за безкоштовною консультацією та допомогою у разі виникнення таких ситуацій.

Нещодавно, до прикладу, подібні зустрічі відбулися з трудовими колективами ПрАТ «Галнафтохім», ПрАТ «Хустський кар’єр», КПВС Водоканалсервіс  та ін.