Новини

Фахівці Управління Держпраці спілкувалися з керівниками закарпатських підприємств щодо працевлаштування переселенців

На Закарпатті у межах проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з метою поінформування роботодавців та відповідальних посадових осіб  місцевих підприємств щодо застосування Закону України від 15.03.2022 № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» фахівці Управління Держпраці краю надають також консультації стосовно працевлаштування переселенців.

Адже не всі біженці зі східних та центральних регіонів мали можливість прихопити зі собою документи про освіту, а дехто і на підтвердження своєї особи. Тож людям у таких умовах нелегко знайти роботу.

У зв’язку з цим фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів звертають увагу місцевих роботодавців на те, що окремі положення законодавства про працю під час воєнного стану скасовані. Нині важливішим є  дати людям можливість заробити.

Водночас посадовці Управління Держпраці шукають шляхи офіційного працевлаштування тимчасово переміщених осіб, аби мінімізувати ризики потрапляння таких людей у пастки імовірних торговців людьми.