Новини

У Мукачеві з тимчасово переміщеними особами провели бесіду-застереження «Як не потрапити у пастку торговців людьми за кордоном»

У гуртожитку ДНЗ Мукачівського центру  профтехосвіти нині тимчасово проживає 220 осіб переселенців з числа тих, хто має намір невдовзі виїхати за кордон.   Люди вірять, що зможуть знайти роботу в іншій державі. У себе на батьківщині вони втратили і помешкання, і робоче місце. Декого вже чекають по той бік кордону рідні. Однак певна частина  шукатиме щастя самостійно.

На жаль, відомо немало випадків, коли саме така категорія наших співвітчизників  ставала жертвами торговців «живим» товаром. 

Як не потрапити до рук роботодавців-шахраїв? Відповідь на це запитання  вчора було основною темою бесіди, яку провів з переселенцями – мешканцями вказаного гуртожитку головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Іван Хланта.

Головний державний інспектор надав біженцям низку кваліфікованих порад, роздав відповідні буклети з потрібною інформацією і звернув увагу на те, що завжди можна скористатися  номерами телефонів Гарячих ліній,  які  працюють у сусідніх державах, в екстрених випадках.