Новини

Що треба знати працівникам про охорону праці та трудові права в умовах воєнного стану

Фахівець відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті і зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Тетяна Маргітич провела інформаційно-консультативні заходи на підприємствах Мукачева. Зокрема, поспілкувалася з колективом Мукачівської швейної фабрики та ТОВ Рітей Трейд.

У ході проведення заходів головний державний інспектор зупинилася на багатьох питання, особливо важливих у нинішніх умовах для нормального функціонування будь-якого підприємства.

У своєму виступі Тетяна Маргітич звернула увагу присутніх на зміни в чинному законодавстві щодо норм тривалості робочого часу і надання відпусток. Водночас надала рекомендації роботодавцям щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях. При цьому наголосила на необхідності здійснення діяльності у межах адміністративних будівель, важливості проведення позапланових інструктажів, навчань з охорони праці, з надання першої медичної допомоги, правил поведінки і дій у випадку виникнення аварій чи оголошення повітряної тривоги.