Новини

Про можливість працевлаштування переселенців на Закарпатті говорили з тимчасовими мешканцями університетського гуртожитку в Мукачеві

У гуртожитку Мукачівського державного університету, де нині проживає чимало переселенців з інших регіонів України, відбувся інформаційно-пізнавальний захід, організований головним державним інспектором Управління Держпраці  Закарпаття Іваном Хлантою за сприяння працівників Управління соціального захисту населення Мукачівської ї міської ради.

Основною темою розмови було питання працевлаштування тимчасово переміщених осіб із застосуванням положень та правових норм Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» №2136-ІХ від 15.03.2022 року. 

Учасники заходу цікавилися багатьма моментами, зокрема можливістю отримати роботу у нашій області без розірвання трудового договору на попередньому місці, піти у відпустку без збереження заробітної плати на весь час тривання воєнного стану, оформлення трудових відносин  без документів  тощо.

В основному серед присутніх були жінки. Дехто з досвідом роботи у державних установах. Оскільки значна частина закарпатців нині перебуває за кордоном, то в краї з’явилися вакантні робочі місця, на які, власне, можуть зараз працевлаштуватися переселенці. Тож головний державний інспектор порекомендував тим, хто має бажання отримати таку роботу, звернутися за консультацію у центри зайнятості.