Новини

Про важливість офіційного працевлаштування – на зустрічах з працівниками закладів торгівлі і харчування у Хусті

Важливим напрямом діяльності фахівців відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Закарпаття є профілактична робота, яка передбачає комплекс заходів, покликаних визначити причину виникнення порушень чинного законодавства про працю та запобігти їх допущенню. 

До одних з таких заходів  належать інформаційні відвідування, у ході яких інспектори Управління інформують підприємців краю про вимоги законодавства щодо оформлення трудових відносин, їх працівників – про ризики і наслідки незадекларованої праці, а також здійснюють моніторинг стану оформлення трудових відносин із працівниками у конкретних роботодавців. 

Днями інформаційні відвідування проходили у Хусті. Фахівці відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Сергій Гриценко та Михайло Джумеля побували у торговельних закладах і закладах харчування, розміщених на АЗС, кінотеатрах, торговельних центрах, що, як відомо, належать до найбільш ризикових галузей для використання незадекларованої праці.

Після проведення інформаційних заходів буде проаналізована кількість повідомлень про прийняття працівників на роботу у тих роботодавців, де побували фахівці Управління Держпраці.