Новини

Правовий лікбез для працівниць приватного підприємства на Свалявщині провів інспектор Управління Держпраці

Незважаючи на те, що останнім часом політика гендерної рівності є частиною корпоративної культури багатьох сучасних підприємств, все ж не всі працівниці добре знають свої трудові права. А Законодавством України встановлено низку норм, які врегульовують та гарантують дотримання і охорону прав жінок, що працюють.

У зв’язку з цим головний державний інспектор Управління Держпраці Олег Соломко вирішив провести своєрідний правовий лікбез з питань законодавства про працю для представниць одного з підприємств на Свалявщині, що спеціалізується на виробництві безалкогольних напоїв і мінеральних вод.

Зокрема, фахівець Управління Держпраці звернув увагу керівництва фірми на те, що згідно з чинним законодавством забороняється застосування праці жінок на важких роботах і на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці, а також на підземних роботах. Окремо зупинився на таких моментах, як робота у нічний час, у вихідні та понаднормово, розповів про порядок відправлення жінок, які мають дітей віком до трьох років, у відрядження. Також Олег Соломко повідомив, що при влаштуванні на роботу роботодавець не має права встановлювати випробувальний термін вагітним жінкам,  матерям, дітям яких не виповнилося ще 3 роки, а також одиноким матерям, які мають дитину віком до 14 років або дитину-інваліда, і не може відмовити їм у працевлаштуванні на роботу.