Новини

Про незадекларовану працю та її наслідки – колективу готельного комплексу «Квітка Закарпаття»

У селі Поляна на Свалявщині  сельчани вже відтепер активно готуються до відкриття зимової фази відпочинку.  У цю пору гостей тут також не бракує, тож місцеві курорти, бази, готелі та помешкання для оренди, кав’ярні та ресторани підтримуються у належному стані.

З наближенням зимового курортного сезону власники цих закладів зазвичай збільшують  кількість обслуговуючого персоналу. Тому фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області вирішили нагадати роботодавцям законодавчі вимоги  щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Днями головний державний інспектор відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Олег Соломко прочитав тематичну лекцію для керівництва та колективу готельного комплексу «Квітка Закарпаття», що на території бальнеологічного курорту «Сонячне Закарпаття».

Звертаючись до працівників закладу, фахівець зауважив:

«Працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті». –

Виступаючий також наголосив: офіційна праця  – це  законодавчо-обумовлена гарантія соціальної захищеності робітника та отриманням пенсії у майбутньому. Незадекларовані трудові відносини є не лише можливим важелем тиску роботодавців на працівників, а й наражають підприємців на ризик отримати некваліфіковані кадри. Водночас від відсутності надходжень  до державного й місцевих бюджетів неможливо розбудовувати та розвивати будь-яку територіальну громаду.