Новини

Причини виникнення нещасних випадків у лісовій галузі фахівці Управління Держпраці проаналізували з лісівниками Закарпаття

За статистикою, період з жовтня по березень є особливо травмонебезпечний у лісовій  галузі, оскільки  саме в цей час щороку фіксується чи не найбільший відсоток усіх нещасних випадків. Щоб запобігти виникненню таких ситуацій, фахівці Управління Держпраці Закарпаття провели низку профілактичних заходів на підприємствах лісових господарств краю. Під час профілактичних бесід з лісорубами головний акцент робився на аналізі причин виникнення нещасних випадків та вимогах безпеки праці, яких слід дотримуватися при проведенні лісосічних робіт.

Водночас у Рахівському,  Міжгірському  та Берегівському лісгоспах принагідно були проведені і спільні позапланові заходи державного нагляду (контролю) суб’єктів господарювання, що надають послуги з лісозаготівлі, щодо стану виконання приписів на усунення виявлених порушень. У перевірках взяли участь  представники Закарпатського обласного управління лісового та мисливського  господарства та Державного агентства лісових ресурсів України.  Судячи з представлених підтверджуючих документів, на сьогодні усі порушення, вказані в приписах, повністю усунені.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС, на транспорті та зв’язку Мирослав Феделеш  повідомив, що у перевірених лісгоспах колишні лісосіки закриті. У Берегівському та Міжгірському господарствах вже проведена висадка нового лісу. А в Міжгірському лісгоспі  тривають підготовчі роботи для посадки молодняка.