Новини

На Закарпатті вирішено активізувати роботу з виявлення та ліквідації нелегальних АЗС

Сьогодні під керівництвом заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Іштвана Петрушки відбулося чергове засідання постійно діючої робочої групи з організації взаємодії органів влади щодо забезпечення виявлення та ліквідації в області нелегального обігу та торгівлі нафтопродуктами.

Як наголошувалося у ході засідання, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль дав відповідне доручення, з урахуванням рішення Кабміну від 03.03.2021 р. та інформації Нафтогазової асоціації України, активізувати в регіонах діяльність міжвідомчих регіональних робочих груп для проведення спільних заходів з метою боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним.

Члени комісії насамперед обговорили попередні напрацювання, а також підбили підсумки моніторингу ситуації, що сформувалася на сьогодні.

Водночас представники Управління Держпраці – начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ярослав Турянський та начальник відділу  нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об'єктах підвищеної небезпеки Віталій Ляхович – акцентували увагу присутніх на те, що з метою координації спільних дій необхідно визначити алгоритм діяльності і процедури звітування про роботу вказаних робочих груп. Зі свого боку, посадовці Управління Держпраці зобов’язались провести позапланові заходи контролю щодо виконання приписів, наданих суб’єктам господарювання за результатами попередніх перевірок.

На завершення присутні узгодили першочергові заходи, спрямовані на невідкладну активізацію протидії нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів.