Новини

Стан готовності кисневих балонів та систем постачання кисню спільно з медиками Закарпаття проаналізували фахівці Управління Держпраці

На виконання окремого доручення т. в. о. голови Держпраці фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області продовжують відвідувати з інформаційно-роз’яснювальною місією медичні заклади краю. У полі зору представників Управління – кисневі балони та системи трубопроводів з киснем.

Так, заступник начальника відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Олександр Гойс побував днями у Центрі легеневих хвороб Ужгорода, а  головний державний інспектор Юрій Попович – у Хустській ЦРЛ ім. О.Віцинського.

Під час проведення превентивних заходів посадовці особливу увагу звертають на стан готовності до застосування кисневих балонів, умови їх зберігання,  утримання з додержанням вимог нормативно-правових актів з охорони праці, експлуатаційно-технічної документації заводів-виробників та актів підприємства з охорони праці.

За словами Олександра Гойса, у багатьох медустановах, введені в експлуатацію сучасні станції подачі кисню,  як до прикладу,  у Центрі легеневих хвороб в Ужгороді. Також у штаті є навчений персонал.

Водночас представники Управління Держпраці надають працівникам закладів охорони здоров’я певні рекомендації щодо правильного ведення документації, зокрема журналів прийому і видачі кисневих балонів, фіксування їх терміну придатності, періодичності проходження навчання тощо.