Новини

На Закарпатті за втручання Управління Держпраці повністю погасили 2 мільйони боргу із заробітної плати працівникам санаторію «Карпати»

Питання погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу на підприємствах, організаціях й установах Закарпаття перебуває на постійному контролі керівництва Управління Держпраці краю. У межах своїх повноважень фахівці Управління постійно вживають відповідних заходів реагування, які, треба сказати, дають позитивні результати.

Одним з таких прикладів є вирішення ситуації, яка склалася у відомій в краї спеціалізованій, багатопрофільній оздоровниці ДП «Клінічний санаторій Карпати». Торік у листопаді тут був зафіксований борг з виплати працівникам заробітної плати на суму понад 2 мільйони гривень. У зв’язку з цим у санаторії проводилося інспекційне відвідування.

У ході контрольного заходу з’ясувалося, що заборгованість тягнулася ще  з лютого 2020-го. Виникнула вона, як стало відомо, внаслідок певних об’єктивних причин, зокрема й запровадження карантину через загрозу поширення COVID-19 та відсутність замовлень. Щодо посадових осіб оздоровниці вживалися заходи впливу відповідно до повноважень Управління.

Після перевірки в санаторії ввели режим суворої економії матеріальних, фінансових ресурсів та енергозатрат. На момент проведення повторного інспекційного відвідування у березні цього року заборгованість вже вдалося суттєво скоротити. А нещодавно, згідно з інформацією ДП «Клінічний санаторій Карпати» та статистичними даними, – повністю погасити.

Тож на сьогодні, як запевняє керівництво Управління Держпраці краю, працівникам ДП «Клінічний санаторій Карпати» виплачена зарплата за весь час боргування у повному обсязі.