Новини

Під час інспектування мукачівського ФОПа зафіксували факт допуску до роботи п’ятнадцяти неоформлених працівників

Фахівці відділу праці Управління Держпраці у Закарпатській області провели інспекційне відвідування за місцем здійснення підприємницької діяльності одного з мукачівських перевізників.

З документів, наданих під час проведення контрольного заходу, встановлено, що протягом 2020-2021 років підприємець залучав 15 осіб до виконання трудових функцій водіїв вантажних перевезень і бухгалтера. Усі працівники були оформленні на умовах цивільно-правового договору.

Однак робота, яку виконували вказані громадяни, носить тривалий, регулярний, систематичний та однотипний характер, а також належить до конкретних професій (посад), визначених Національним класифікатором України, затвердженим відповідним наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327. Це  дає підстави стверджувати про наявність  ознак трудових відносин і про порушення вимог чинного законодавства у частині використання незадекларованої праці.Тож підприємцю був внесений припис на усунення виявлених порушень та попередження про відповідальність, передбачену законодавством за допуск до роботи неоформлених працівників.