Новини

Легалізація зайнятості – крок назустріч працівникам

Семінар на таку тему відбувся днями у Мукачеві. Захід проходив на базі Мукачівського міськрайонного центру зайнятості. Основною його метою було поінформувати учасників про переваги легальної зайнятості та ознайомити з передбаченими законодавством  видами відповідальності за використання незадекларованої праці. Окрім фахівців ЦЗ, у ньому взяв участь і представник  Управління Держпраці у Закарпатській області Іван Хланта.

Під час семінару розглянули низку важливих питань. Зокрема, мовилося про   дотриманням вимог законодавства у сфері праці; відповідальність суб’єктів господарювання за допуск до роботи неоформлених працівників; останні законодавчі зміни; послуги центру зайнятості, користь та переваги співпраці з державною службою зайнятості; дієві форми співпраці центру зайнятості та роботодавців з метою укомплектування підприємства кваліфікованим персоналом; працевлаштування з відшкодуванням роботодавцю компенсації у розмірі єдиного соціального внеску; професійне навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця, в тому числі шляхом стажування на підприємствах; залучення безробітних до тимчасової зайнятості; видачу ваучерів для підвищення конкурентоспроможності особливої категорії громадян; створення умов для самозайнятості населення, підтримку підприємницької ініціативи тощо.

Присутні роботодавці мали змогу ознайомитися з професійно-кваліфікаційним складом незайнятих громадян, які знаходяться на обліку в центрі зайнятості, отримати фахові рекомендації з питань, що стосуються трудового законодавства.

На завершення між учасниками зібрання відбувся конструктивний діалог та  обмін думками щодо практичного використання отриманої на семінарі інформації.