Новини

На ужгородському заводі «Інтерфіл» відбулася планова перевірка з охорони праці: на деяких посадовців накладено штраф

Головні державні інспектори відділів нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об'єктах підвищеної небезпеки та нагляду в АПК, СКС на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Закарпатській області провели плановий контрольний захід з питань охорони праці та промислової безпеки на відомому в Ужгороді підприємстві – ТОВ  «Інтерфіл».

Цей завод спеціалізується на виготовленні косметичних виробів, засобів декоративної косметики та товарів побутового призначення. І працює у нашому краї не один рік. Але перевірка показала, що в плані охорони праці, відповідальні посадові особи дещо недопрацьовують.

Так, підприємство не отримало дозвіл на виконання окремих робіт підвищеної небезпеки та аналогічний дозвіл на експлуатацію деяких машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. Також персонал окремих цехів не пройшов навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Певні недоліки виявлені і у веденні відповідної документації. Водночас не всі працівники ознайомлені з інструкціями  щодо безпечної праці, а електротехнічний персонах, як з’ясувалося, користується неповіреним комплектом засобів захисту від ураження електричним струмом.

Загалом галузеві інспектори Управління Держпраці зафіксували понад 20 різних порушень вимог нормативно-правових актів з ОП та промбезпеки. На їх усунення керівнику підприємства наданий припис. А за порушення вимог виробничої безпеки окремим посадовим особам доведеться нести адміністративну відповідальність.