Новини

З працівниками ТОВ «Мірам» говорили про безпечну працю

На підвиноградівському підприємстві «Мірам» у Берегівському районі, де виробляють спортивні товари, зокрема лижне взуття, нещодавно проходив превентивний захід щодо дотримання безпечних умов праці на виробництві. Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС на транспорті і зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області  Іван Ковач поспілкувався з персоналом та відповідальними посадовими особами ТОВ.

Серед питань, які обговорювались у ході заходу, були:

- проведення атестації робочих місць за умовами праці;

- виконання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва;

- користування засобами колективного та індивідуального захисту;

- дотримання техніки безпеки під час користування електроприладами в умовах виробництва тощо.

Фахівець Управління Держпраці зупинився на останніх змінах,   внесених до Постанови Кабміну № 1107 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки». При цьому наголосив, що вказаними змінами розширено перелік робіт та обладнання, виконання та експлуатація яких підпадає під декларування, і, як наслідок, було скорочено перелік, що потребує обов’язкової видачі дозволів Держпраці. Так, перелік видів робіт було скорочено до 6 видів, а перелік устаткування (обладнання) – до 4 позицій.

На завершення Іван Ковач нагадав відповідальним посадовим особам, про необхідність розробляння та впровадження заходів щодо профілактики виробничого травматизму, посилення контролю за станом охорони праці на підприємстві, забезпечення дотримання як посадовими особами, так і персоналом вимог нормативно-правових актів з ОП, проведення щорічного навчання з питань охорони праці і промислової безпеки.