Новини

Спільні зусилля – на зниження рівня незадекларованої праці

Такий був лейтмотив робочої зустрічі, що проходила нещодавно  у Перечинській філії Закарпатського обласного центру зайнятості за участю головного державного інспектора Управління Держпраці в Закарпатській області Юрія Клованича і представників вказаної філії ЦЗ. Присутні обговорили план проведення спільних заходів з метою  недопущення випадків використання на Перечинщині найманої праці без належного оформлення трудових відносин.

Юрій Клованич зауважив, що в області на підприємствах різних галузей економіки зараз триває масштабна інформаційно-роз’яснювальна кампанія, у межах якої  посадовці Управління Держпраці надають консультації з питань застосування трудового законодавства і розповідають про наслідки використання незадекларованої праці як для роботодавців, так і для працівників.

У ході зустрічі також йшлося про можливі варіанти налагодження ефективнішої взаємодії задля досягнення позитивних результатів з інформування населення та роботодавців про неприпустимість використання незадекларованої праці, зокрема шляхом участі у семінарах, надання інформаційних та консультаційних послуг.