Новини

На Мукачівщині моніторили ситуацію щодо легального працевлаштування водіїв пасажирського автотранспорту

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Закарпаття Володимир Севч взяв участь у спільній рейдовій перевірці, що проводилася сьогодні  на автошляху Мукачево – Чоп поблизу села Ключарки. Такі заходи проходять на виконання положень тристоронньої угоди, укладеної з Управліннями Укртрансбезпеки та Нацполіції, а також у межах інформаційно-роз’яснювальної кампанії Управління Держпраці, яка триває у сферах господарювання де існує найбільший ризик використання незадекларованої праці.

Під час моніторингу ранкового випуску транспортних засобів були опитані 12 водіїв. Фахівець Управління Держпраці досліджував питання легальності здійснення пасажирських перевезень. Зокрема, з’ясовував, чи мають водії, офіційно оформлені трудові відносини з роботодавцями та інші питання, пов’язані з дотриманням вимог трудового законодавства.

Оскільки перевірка проводилась у ранковий час, то в цю пору на лінію вийшли в основному перевізники, які доставляли на роботу працівників місцевих підприємств. З їх слів, усі мають офіційні документи. Однак правдивість цієї інформації наразі перевіряється, а документи зараз вивчаються посадовцями Управління Держпраці.