Новини

Питання допуску неоформлених працівників до здійснення пасажирських перевезень вивчалось під час спільного рейду на Ужгородщині

Днями в Ужгородському районі на автотрасі Київ-Чоп  мобільні групи у складі представників Управління Держпраці у Закарпатській області, Західного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки та Нацполіції провели рейд з контролю та виявлення порушень на дорогах краю.

Під час ранкового профілактично-контрольного заходу головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області Маріанна Гукс поспілкувалася з водіями 20 автотранспортних засобів, що здійснювали пасажирські перевезення.

У межах своєї компетенції фахівець з’ясовувала, чи дотримуються перевізники вимог трудового законодавства, насамперед в частині належного оформлення трудових відносин з водіями, оформлення дозвільних документів, дотримання вимог Положення про робочий час та час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів.

Загалом опитані водії або самі були фізичними особами підприємцями, або  мали оформлені трудові відносини з роботодавцями-перевізниками. Лише один здійснював перевезення без укладеного трудового договору, повідомивши, нібито проходить стажування.

Принагідно посадовець Управління Держпраці нагадала ФОПам про відповідальність, передбачену за порушення вимог трудового законодавства.