Новини

Ви ще не оформили офіційно своїх найманих працівників – тоді ми йдемо до вас

На Закарпатті тривають профілактичні правові лекторії, які проводять представники Управління Держпраці з торгівельниками краю. Такі заходи проходили днями  в Ужгороді. На жаль, саме сфера оптової та роздрібної торгівлі на сьогодні залишається однією з найбільш ризикових галузей області для використання незадекларованої праці.

Тож під час інформаційної кампанії головні державні інспектори праці нагадують власникам закладів торгівлі законодавчі вимоги до оформлення трудових відносин із найманими працівниками, а працівникам – про ризики та наслідки незадекларованої праці. 

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Закарпатській області Маріанна Гукс каже, що у ході таких зустрічей досить часто роз’яснює краянам різницю між трудовим і цивільно-правовим договором, наводить приклади прихованих форм незадекларованої праці, а також характеризує найпоширеніші ризики й типові наслідки незадекларованої праці для працівників. Доводиться також нагадувати роботодавцям і про відповідальність за неоформлення трудових відносин з персоналом.

"Практика показує, - продовжує головний державний інспектор Артур Сумара, - що за результатами таких профілактичних заходів значна частина власників торгових закладів таки  укладає згодом трудові договори зі своїми працівниками". А на тих, хто не дослухався рекомендацій фахівців Управління Держпраці, чекають інспекційні відвідування.