Новини

Про гідні умови праці студентам краю

Головні державні інспектори Управління , Іван Хланта та Володимир Севч, провели зустріч із студентами одного з Мукачівських вищих професійних училищ, на якій слухачам були доведені норми трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин висвітлено питання оформлення трудових відносин.

Під час зустрічі фахівці детально роз’яснили процедуру укладення трудових договорів, в яких зафіксовано права та обов'язки працівників. Студентам наголошено на важливості правильного оформлення трудових відносин, адже саме ще дозволяє забезпечити соціальні та правові гарантії на робочому місці для найманих працівників. Особливу увагу на зустрічі приділено особливостям працевлаштування неповнолітніх.

Також було висвітлено питання небезпеки торгівлі людьми та трудової експлуатації, важливість дотримання вимог трудового законодавства щодо забезпечення гідних умов праці. Студенти були ознайомлені із основними ознаками трудової експлуатації та ризиками потрапляння у безправну трудову залежність від недобросовісного роботодавця. Також наголошено на важливості профілактичних заходів та дотримання правил техніки безпеки під час виконання роботи.

Зустріч зі студентами була спрямована на підготовку молодого покоління до вступу на ринок праці та надання їм необхідних знань та навичок для успішної трудової діяльності. Більше про гідні умови праці - https://pratsia.in.ua/