Новини

Про небезпеку торгівлі людьми та ризики незадекларованої праці

Наразі для українців, в умовах воєнного стану, ризик потрапляння у ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами став ще більшим. Багато громадян переїхали із зони бойових дій в інші регіони або за кордон та шукають нову роботу, чи закінчують своє навчання і прагнуть підзаробити.

З метою правової обізнаності краян, головні державні інспектори Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Артур Сумара,  Зорян Берник та Іван Лопіт, провели інформаційні зустрічі з учнями – випускниками ліцеїв, що в місті Ужгороді та селі Нижні Ворота на Воловеччині.

Під час заходів розповіли, що сьогодні поняття «торгівля людьми» увібрало широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів. Окремо зупинилися на ознаках примусової праці та як поводити себе у разі коли людина потрапила у скрутну ситуацію пов’язану з цим явищем.

Особливу увагу підростаючого покоління звернули на перевагах офіційного працевлаштування та ризиках, що виникають при неоформлених трудових відносинах.    

Більше інформації з питань трудових відносин інспектори радили шукати на порталі https://pratsia.in.ua.