Новини

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області провели тематичний тренінг на підприємстві гірничої галузі ПрАТ «Хустський кар’єр».

 Під час тренінгу працівники підприємства вдосконалили практичні вміння з організації та безпечного виконання робіт по підключенню високовольтного кабелю живлення  6 кВ до комірки ЯКНО-6  екскаватора ЕКГ-5А-У. Нагадали працівникам щодо  необхідності дотримання організації і безпечного виконання робіт в електроустановках напругою понад 1000 В. Перевірили наявність необхідної нормативно-технічної документації, засобів індивідуального захисту та вимірювального обладнання.

Зокрема наголосили, що до виконання вищевказаних робіт  допускаються особи, не молодше 18 років, та які пройшли:

  • професійний добір відповідно до встановленого переліку робіт;
  • медичний огляд відповідно до вимог положення про медичний огляд працівників певних категорій;
  • спеціальне навчання та перевірку знань з охорони праці відповідно до вимог типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці.

 Також звернули увагу, що під час організації робіт слід ураховувати, що основними небезпечними виробничими факторами є ураження електричним струмом, супутніми можуть бути фактори: пожежна небезпека,  підвищені рівні запиленості, загазованості повітря, шуму, несприятливі кліматичні умови.

Більше у відео.