Новини

Профілактична робота для випускників шкіл

Інспектори Держпраці продовжують відвідувати навчальні заклади та інформувати учнів про важливість офіційного працевлаштування та можливі небезпеки на робочих місцях у вигляді мобінгу, примусової праці та дискримінації на роботі.

Цього разу головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Віталій Юртин провів просвітницьку роботу в Широколузькому ліцеї Нересницької сільської ради.

Детально зупинився на перевагах офіційної зайнятості та негативних наслідках, які можуть чекати працівника котрий працює без оформлення трудового договору.  А щоб майбутні працівники могли себе уберегти від психологічних небезпек під час праці, інспектор назвав основні ознаки психологічного та економічного тиску, серед яких:

- Створення стосовно працівника напруженої, ворожої, образливої атмосфери;

- Безпідставне негативне виокремлення працівника з колективу або його ізоляція;

- Нерівність можливостей для навчання та кар’єрного росту;

- Нерівна оплата за працю рівної цінності, яка виконується працівниками однакової кваліфікації;

- Безпідставне позбавлення працівника частини виплат;

- Необґрунтований нерівномірний розподіл роботодавцем навантаження і завдань між працівниками з однаковою кваліфікацією та продуктивністю праці, які виконують рівноцінну роботу.

 

Також, посадовець Управління ознайомив  випускників  із ознаками примусової праці та застеріг від у ситуацію торгівлі людьми.

Більше про роботу Держпраці на порталі - https://pratsia.in.ua