Новини

Офіційне працевлаштування важливий крок для підростаючого покоління.

 
 
 
 
 
 
 
 
Офіційне працевлаштування в сучасному світі стає все важливішим аспектом життя, особливо для молодих людей, що вступають у дорослий світ. Таких працівників потрібно забезпечити відповідною підготовкою та розумінням переваг задекларованої праці.
 
 Не залишаються осторонь цього процесу державні інспектори Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.
 
Так, у минулому навчальному році, посадовцями Управління організовано і проведено 46 інформаційних заходів для випускників загальноосвітніх закладів освіти та вищих навчальних закладів регіону, де інспектори доступною для молоді мовою з використанням презентаційних матеріалів, пояснювали переваги офіційного оформлення трудових відносин.
 
 З початком нового навчального року, інформаційно - просвітницька робота в цій частині відновилася.
Так, напередодні державні інспектори Олег Соломко, Іван Хланта та Володимир Севч провели інформаційні зустрічі з випускниками Кушницького закладу загальної середньої освіти та Іршавського ліцею Іршавської міської ради.
 
 Інспектори пояснили школярам, що робітники, які працюють без оформлення трудових відносин, позбавляються права на гідні та безпечні умови праці, права на своєчасну виплату зарплати, гарантій у соціальному захисті, тощо. Незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників та примушення їх до роботи на умовах виключно керівника, а держава відповідно не отримує значні фінансові ресурси у вигляді сплачених податків, що на сьогодні дуже важливо.
 
На завершення інспектори відповіли на запитання молоді. Спілкування вийшло цікавим і змістовним.
 
Більше інформації про декларування праці на порталі - https://pratsia.in.ua