Новини

Як не потрапити в трудове рабство?

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає своєї актуальності і у XXI столітті для жодної країни світу.

Наразі для українців, в умовах воєнного стану, ризик потрапляння у ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами став ще більшим. Багато громадян переїхали із зони бойових дій в інші регіони або за кордон та шукають нову роботу.

Саме тому фахівці Держпраці продовжують інформувати внутрішньо переміщених осіб про ризики експлуатації зі сторони недобросовісних роботодавців. Відтак, інспектори Управління інспекційної діяльності у Закарпатській області розповіли ВПО, котрі сьогодні проживають у Колочавській ЗЗСО І-ІІІ ст. №2,  Горбівській ЗЗСО І-ІІ ст., Мукачівському Кооперативному фаховому коледжі, Вищому професійному училищі № 3 м. Мукачево та гуртожитку цього ж закладу.

Інспектори інформують, що сьогодні поняття «торгівля людьми» увібрало широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів. Проте держава вживає різноманітні заходи з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею. Та попри все, ця проблема не може бути розв’язана на рівні однієї країни: нові виклики та загрози вимагають консолідації зусиль як міжнародної спільноти, так і кожного з нас. 

Детальніше про правила безпечного працевлаштування за кордоном ви можете дізнатися на сайті https://www.527.org.ua та на порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/forced_labour.php