Новини

Восьмий апеляційний адміністративний суд відмовив підприємству в задоволенні апеляційної скарги!

У квітні 2022 року підприємство звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позивом до Управління Держпраці у Закарпатській області (нині Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці) про визнання незаконною та скасування постанови про накладення штрафу в розмірі 780 000 грн. (за фактичний допуск працівників до роботи без оформлення трудового договору).
Закарпатський окружний адміністративний суд у справі № 260/1452/22 в листопаді 2022 року в задоволенні позову підприємству відмовив повністю та визнав законною постанову про накладення штрафу.
 
Підприємство оскаржило це судове рішення до Восьмого апеляційного адміністративного суду. У квітні 2023 року Восьмий апеляційний адміністративний суд відмовив позивачу в задоволенні апеляційної скарги та залишив в силі рішення Закарпатського окружного адміністративного суду зазначивши, що укладені підприємством цивільно-правові договори з фізичними особами містять ознаки трудових, оскільки їх предмет стосується не кінцевого результату, а процесу праці, спрямованого на охорону підприємства.