Новини

Посадовці Управління Держпраці на зустрічах в Ужгороді та в Оноківцях розповіли про хід інформаційної кампанії «Україна працює»

На Закарпатті стартувала інформаційна кампанія Держпраці «Україна працює!» Відповідно до запланованих заходів у рамках реалізації цього проєкту, головні державні інспектори Управління Держпраці краю Маріанна Гукс та Артур Сумара протягом двох днів провели зустрічі-наради  в Оноківській об’єднаній  територіальній громаді та  в Ужгородській міській раді.

Як з’ясували посадовців, у комунальних закладах Оноківської ОТГ (дитячих садках, школах, оздоровчих закладах) нині проживають  понад дві сотні тимчасово переміщених осіб. Загалом  від початку війни громада надала прихисток  двом тисячам  переселенців.

Під час обох зустрічей головні державні інспектори наголосили, що пріоритетом діяльності Держпраці та її територіальних підрозділів на сучасному  етапі визначено  консультування суб’єктів господарювання з профільних питань та недопущення порушень прав найманих працівників.

Першим кроком стала консультативна підтримка релокованих підприємств, які перемістили своє виробництво із зони бойових дій на територію Закарпатської області. Далі сфера надання консультаційної підтримки була розширена на всіх суб’єктів господарювання, що продовжують свою діяльність. Тож нині усі, без винятку роботодавці, котрі займаються господарською діяльністю в області, зможуть отримати консультації, зокрема з питань організації трудових відносин, безпеки праці, надання адміністративних послуг, розслідування нещасних випадків в умовах воєнного стану тощо.

Нагадуємо, що консультації можна отримати за допомогою таких засобів  комунікації:

телефон: 0954690895  (Viber, WhatsApp, Telegram)

електронна пошта: dsp@uz.dsp.gov.ua

uzdsp@ukr.net          zvern@uz.dsp.gov.ua

форма для отримання роз’яснень:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ7pr6vww2eUNcKntXxymNndv1S0OxUrsKneBFPbVoSuR9BQ/viewform

Більше інформації за посиланням  https://pratsia.in.ua/index.php