Новини

На Закарпатті триває роз’яснювальна робота про урядові вимоги щодо підвищення зарплати працівникам закладів охорони здоров’я

На Закарпатті працює  59 закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності. Протягом місяця, відколи набрала чинності урядова постанова від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я», за якою відбулося підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер, посадовці Управління Держпраці проводять у цих закладах профілактично-роз’яснювальні заходи.

Днями головні державні інспектори Управління Держпраці мали розмову з медиками, профспілковими працівниками, а також представниками органів місцевого самоврядування у Сваляві, Баранинцях (Ужгородський р-н), Міжгір’ї та Берегові. На сьогодні вже проведені профілактичні відвідування у 55 медзакладах. Їх мета – надання правової допомоги та забезпечення трудових прав медичних працівників.

Річ у тім, що в окремих регіонах України почастішали випадки примусового переведення персоналу медустанов на неповний робочий час. Тож фахівці Управління Держпраці насамперед наголошують дирекції закладів на неприпустимості застосування таких неправомірних дій і звертають їх увагу на серйозну відповідальність, передбачену за допущені порушення.