Новини

У лікарнях Міжгір’я і Виноградова перевірили дотримання правил використання медичного кисню, а в Хусті надали консультацію з цього питання

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Юрій Попович провів планові перевірки з  питань безпечної експлуатації кисневих балонів, систем централізованої подачі медичного кисню, кисневих станцій і систем трубопроводів із киснем у Міжгірській і Виноградівській районних лікарнях.

Як з’ясувалося у ході перевірки, Міжгірська лікарня нещодавно придбала  нову кисневу станцію, яку ще не ввели в експлуатацію. Тож представник Управління Держпраці надав рекомендації щодо її встановлення згідно з  вимогами  чинного законодавства з охорони праці та промислової безпеки. Зокрема, наголосив на необхідності проведення діагностики устатковання, отримання відповідних дозволів, здійснення періодичного контролю стану трубопроводів газоподібного кисню, виконання належних написів на спеціальних металевих шафах тощо.

Юрій Попович також провів профілактичний захід щодо безпечного використання медичного кисню з відповідальними посадовими особами Хустської районної лікарні. При цьому він акцентував їх увагу на тому, що в процесі експлуатації трубопроводи кисню підлягають оперативному і періодичному контролю, нагадав, що відповідальність за безпечну експлуатацію об’єктів підвищеної небезпеки несе саме роботодавець.