Новини

За круглим столом у Мукачівському ВПУ№3 розглянули ефективні методи організації безпечного освітнього середовища

У Мукачеві на базі Вищого професійного училища №3 проходило засідання  круглого столу, учасники якого  розглянули питання, пов’язані з дотриманням вимог у сфері охорони праці при підготовці кваліфікованих робітників з відповідних професій. А готують у ВПУ майбутніх верстатників широкого профілю, операторів верстатів з програмним керуванням, слюсарів-електриків з ремонту електроустаткування, радіомеханіків, операторів з обробки  інформації та програмного забезпечення, електромонтерів та секретарів керівника.

До роботи засідання також долучилася головний державний інспектор відділу нагляду в АПК, СКС, на транспорті і зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Тетяна Маргітич. Як наголошувалося, безпечні умови праці – це одна з вимог ефективної діяльності викладача. Фахівець Управління Держпраці ознайомила присутніх з нормативно-правовими актами з охорони праці, які стосуються професій, за якими готують вихованців училища, а також окремими законодавчими змінами, що були внесені останнім часом до них.

У своєму виступі особливу увагу головний державний інспектор приділила профілактиці травматизму. Принагідно проаналізувала  нещасні випадки, які сталися в Україні і на Закарпатті з вихованцями навчальних закладів або їх наставниками під час освітнього процесу. Оперуючи статистичними даними, розглянула ефективні шляхи запобігання виникненню таких випадків.

Детальніше Тетяна Маргітич зупинилася на правилах розроблення документації з питань дотримання норм техніки безпеки та охорони праці відповідно до проаналізованих та встановлених вимог. При цьому наголосила, що слід постійно відпрацьовувати систему роботи та контролю за дотриманням вимог безпечного навчання і, виховання учнів училища.