Новини

Суд визнав, що фахівці Управління Держпраці діяли в межах своїх повноважень

Торік в одному з пунктів прийому металобрухту у Хусті під час проведення інспекційного відвідування, що проходило за результатами інформаційно-роз’яснювальної кампанії, фахівці Управління Держпраці Закарпаття зафіксували факт допуску до роботи двох осіб без оформлених належним чином трудових відносин.

Невдовзі на підставі акту інспекційного відвідування ця справа була розглянута в Управлінні Держпраці відповідно до вимог ст. 265 КЗпПУ, і за наслідками розгляду винесено постанову про накладення на приватне підприємство, що займалося прийомом металобрухту, штрафу у розмірі 100 тис. гривень. Власник підприємства, не погодившись з цією постановою, звернувся з позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду.

У ході розгляду справи позивач так і не зміг представити належних та допустимих доказів стосовно укладення трудового договору з вказаними особами за період інспекційного відвідування.

Виходячи із системного аналізу положень чинного законодавства та достатніх зібраних доказів, суд дійшов висновку, що фахівці Управління Держпраці  у Закарпатській області діяли у межах своїх повноважень. Тому постановив відмовити у задоволенні позовних вимог хустському приватному підприємству щодо скасування постанови Управління Держпраці.