Новини

Про правові засоби реалізації трудового права говорили фахівці Управління Держпраці під час інформаційних зустрічей

На Закарпатті найчастіше випадки використання незадекларованої праці  фіксують на підприємствах торговельної галузі, сфери обслуговування та у будівництві. Щодо торгівлі, то практика показує, що так звані «нелегали» здебільшого працюють не у супермаркетах чи брендових крамницях,  а у невеличких магазинах. Подібна  ситуація і в провінційних кав’ярнях та барах  Саме там нерідко посудомийками чи барменами підробляють молоді люди, котрі нібито «проходять стажування» або прийшли підмінити родича.

Власне на такі заклади у першу чергу і звертають увагу  фахівці Управління Держпраці  під час проведення профілактичних заходів у межах реалізації інформаційн-роз’яснювальної кампанії. До речі, ця кампанія вже підходить до свого завершення і найближчим часом будуть проводитися відповідні інспектування. Тож роботодавці ще можуть скористатися порадами державних інспекторів, оформити офіційно трудові відносини зі своїми найманими працівниками.

Сьогодні низку профілактичних зустрічей провели  в Ужгороді головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Зорян Берник, Маріанна Гукс, та Артур Сумара. З підприємцями та працівниками говорили про правові засоби реалізації трудового права, проблеми правового врегулювання трудових відносин та про можливі наслідки використання незадекларованої праці. Подібні зустрічі проводяться і в багатьох районах Закарпаття. Зокрема, головні державні інспектори Віталій Юртин, Володимир Севч та Михайло Джумеля спілкувалися днями з роботодавцями і їх працівниками у Тячеві, Сваляві і Хусті.