Новини

На робочій зустрічі в Управлінні Держпраціобговорили проблемні моменти при розслідуванні гострих профзахворювань на COVID-19

Очільник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош провів робочу зустріч з керівником Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Галиною Сітник. Як повідомлялося у ході цього заходу, станом на 22 травня 2020 року, за даними Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської обласної державної адміністрації, в області підтверджено захворювання на COVID-19 у 224 медичних працівників. 

Водночас до Управління Держпраці краю надійшли повідомлення про  гостре професійне захворювання, викликане вказаною коронавірусною інфекцією, у 116 працівників медичних установ, двоє з яких померли.

На сьогодні розслідування групових випадків цієї категорії та з летальним наслідком проводять фахівці Управління Держпраці краю,  інші, як передбачено законодавством, розслідують самі медустанови за участі представника Управління Держпраці.

Під час зустрічі сторони насамперед обговорили питання налагодження співпраці в цій частині та зупинилися на проблемних моментах, які виникають у процесі розслідування. А це, зокрема, надання карти епідеміологічного розстеження; забезпечення повноти наданої інформації;  участь у комісіях із спеціального розслідування лікарів-епідеміологів тощо.

За результатами проведеної зустрічі сторони прийняли низку домовленостей.