Новини

Відбулося позапланове засідання регіональної комісії з ТЕБ та НС: карантинні обмеження на Закарпатті продовжені

Ситуацію, що склалася на території області у зв’язку із поширенням в Україні коронавірусної хвороби 2019 (COVID-19), розглянули сьогодні на позаплановому засіданні регіональної комісії з ТЕБ та НС, яке відбулося  в Закарпатській ОДА під керівництвом  в. о голови державної адміністрації Олексія Гетманенка.  Від Управління Держпраці у Закарпатській області у заході взяв участь начальник Управління Богдан Дорош.

Члени комісії заслухали інформацію керівників відповідних служб про оперативний стан епідеміологічної ситуації та готовність закладів охорони здоров’я до можливого поширення епідемії на території  краю.

Далі відбулося обговорення, по завершенні якого комісія прийняла низку відповідних рішень. Серед основних, зокрема,  продовження всіх карантинних обмежень, прийнятих на попередньому засіданні із терміном до 3 квітня 2020 року, до 24 квітня 2020 року.

Водночас  запропоновано органам управління і силам цивільного захисту області перевести  функціонування у режимі надзвичайної ситуації.

Режим надзвичайної ситуації – це не надзвичайний стан у країні. Він не обмежує конституційні права громадян, а лише має на меті консолідувати зусилля для подолання загрози.

Щоб якомога ефективніше протистояти розповсюдженню хвороби, слід неухильно дотримуватись основних вимог і правил режиму в умовах суворого карантину, наголошувалося у ході засідання.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОТОКОЛ № 3

Завантажити