Новини

Власників та працівників торговельних точок і закладів харчування області попереджають про неприпустимість використання неофіційної праці

На Закарпатті розгорнута масштабна інформаційно-консультативна акція, у межах якої посадовці Управління Держпраці краю відвідують суб’єктів господарювання, котрі здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування. Планується охопити практично усі торговельні точки та заклади харчування у кожному населеному пункті.

Під час проведення вказаних заходів фахівці Управління Держпраці нагадують роботодавцям та їхнім найманим працівникам про неприпустимість допуску до виконання тих чи інших робіт осіб без офіційного оформлення з ними трудових відносин.

Відвідування проводяться на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.

Як зауважує перший заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Василь Грицик, кампанія триватиме до кінця січня цього року. Це своєрідна відстрочка для роботодавці, протягом якої вони мають  можливість виконати відповідні законодавчі норми щодо офіційного працевлаштування найманих працівників. А вже з першого лютого проводитимуться інспекційні відвідування. Якщо роботодавці не дослухаються до порад головних державних інспекторів, то за кожного неоформленого працівника їм доведеться сплатити штраф у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат, тобто з першого січня 2020 року це  141 тисяча 690 гривень.