Новини

Закарпатський облавтодор перевірили фахівці Управління Держпраці – зафіксовано понад двісті порушень

Днями завершилась планова перевірка Державного підприємства «Закарпатський облавтодор», яку проводили фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області. Основне питання, що вивчалося, – стан дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці.

Підсумовуючи результати, заступник начальника Управління Держпраці Володимир Горєв, зауважив: «У ході контрольного заходу були перевірені понад 30 виробничих об’єктів цього підприємства, на яких  загалом виявили понад 200 порушень». Частина з них стосувалася неналежного ведення  документації з охорони праці, відсутності попереджувальних знаків на території, документів дозвільного характеру або прострочення декотрих з них. На багатьох об’єктах експлуатувалася техніка та механізми без відповідного огородження частин що обертаються.

Занепокоєння викликав і той факт, що окремі виробничі об’єкти не отримали дозволи та декларації на роботи підвищеної небезпеки, а до виконання цих робіт були допущені особи, які не пройшли відповідне навчання.

За результатами планової перевірки, відбулася підсумкова нарада з керівним та інженерно-технічним складом підприємства, на якій фахівці Управління Держпраці вказали на виявлені  порушення і обговорили причини їх виникнення. З метою створення безпечних умов праці керівництву видано припис для обов’язкового усунення цих недоліків, а посадових осіб, що їх допустили, притягнуто до адмінвідповідальності.