Новини

Декларація відповідності реєструється онлайн

Як відомо, відповідно до п. 21 «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 р. № 1107 (далі – Порядок), виконання робіт підвищеної небезпеки, зазначених у групі Б додатка 2 Порядку, експлуатація (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, зазначених у групі Б переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 року №77, здійснюється роботодавцем на підставі Декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці (далі – Декларація).

Декларація, за формою згідно з додатком 8, подається роботодавцем, виробником або постачальником не пізніше ніж за п’ять робочих днів до початку виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Аби здійснити реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, не потрібно оббивати пороги державних кабінетів – така послуга тепер доступна в онлайн-режимі. 

З 01.07.2021 року в Україні впроваджено проєкт реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці через Портал електронних сервісів Міністерства економіки України.

 

РЕЄСТРАЦІЯ ДЕКЛАРАЦІЇ

Декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці (бланк)