Контактна інформація та регламент роботи

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці у Закарпатській області Юрій Пеца провів з колективом Управління вебінар про вимоги до заповнення декларацій осіб, уповноважених на здійснення функцій держави, та стосовно останніх законодавчих змін, пов’язаних із заповненням е-декларацій.

Насамперед посадовець нагадав, що відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», державні службовці, інші суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік. Декларування розпочалося з 1 січня 2021 року.

Юрій Пеца зупинився на найбільш актуальних питаннях процесу е-декларування; звернув увагу учасників вебінару на специфіку заповнення окремих розділів декларації, наголосив на певних відмінностях заповнення, що стосуються держслужбовців різних  категорій, вказав з урахуванням досвіду попередніх років на типові помилки, які найчастіше виникають у процесі декларування, нагадав розмір прожиткового мінімуму тощо. Водночас головний спеціаліст рекомендував колегам скористатися інформацією, опублікованою раніше на вебсайті Управління у відповідному розділі.