Контактна інформація та регламент роботи

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) нагадує, що з 30 грудня 2020 року набрали чинності зміни до Закону України «Про запобігання корупції», якими відновлено обов’язок окремих суб’єктів декларування подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

Такі повідомлення необхідно подавати протягом 10 днів з моменту отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (113,5 тис. грн у 2021 році).

У модернізованому Реєстрі декларацій забезпечено можливість подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані в електронному вигляді.  Для цього необхідно увійти в свій електронний кабінет у Реєстрі декларацій з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та здійснити такі кроки:

- обрати «Нове повідомлення про суттєві зміни в майновому стані»;

- ознайомитися з правилами заповнення;

- перейти до заповнення форми та внести всю необхідну інформацію;

- натиснути на кнопку «Подати документ».

Інформацію, включену в повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, треба буде також відобразити в декларації за відповідний період.

Хто має подавати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані?

Суб’єкти декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків. Детальніше з переліком таких посад можливо ознайомитись у роз’ясненні за посиланням - https://nazk.gov.ua.

Інші суб’єкти декларування повідомлення про суттєві зміни у майновому стані не подають.

Якщо у вас виникають питання щодо подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, ви можете отримати консультацію таким чином:

- зателефонуйте до Контакт-центру: +38(044)200–06–94. Консультації надаються в робочі дні з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00;

- зверніться до уповноважених підрозділів/осіб із питань запобігання корупції у вашій установі по консультацію;

- ознайомтеся з роз’ясненнями у базі знань НАЗК. Працює зручний пошук за ключовим словом;

- для отримання технічної допомоги щодо роботи з Реєстром декларацій зверніться за адресою: support@nazk.gov.ua або заповніть форму зворотного зв’язку на  вебсайті НАЗК.