Контактна інформація та регламент роботи

Внутрішньо переміщені громадяни належать до числа особливо вразливої категорії за багатьма  критеріями, насамперед психологічно. Прибувши на нове місце тимчасового мешкання, більшість з них, а це в основному жінки з дітьми, відразу намагається шукати хоч якусь роботу або прямує у пошуках заробітків за кордон.

Але у сучасних умовах ці люди не  в силі чітко вирізняти з-поміж законослухняних роботодавців типових шахраїв. На жаль, історіями про подібні випадки нині рябіють стрічки новин у соцмережах.

Аби застерегти  переселенців і запобігти виникненню вказаних ситуацій керівництво Управління Держпраці прийняло рішення про проведення акцій-попередження у місцях їх найбільшого скупчення, зокрема на вокзалах, у пунктах надання допомоги  та у місцях їх проживання.

Сьогодні фахівці Управління Держпраці Артур Сумара і Володимир Севч поспілкувалися з  переселенцями на вокзалах в Іршаві та Чопі. Людям роздали  листівки з відповідною інформацією, надали контакти і порадили, куди звернутися у разі виникнення описаних ситуацій. До речі, в Іршаві до справи інформування тимчасово переміщених осіб  долучилися й місцеві волонтери.