Громадянам

Куди можна повідомити про використання праці неоформлених працівників?

На офіційну сторінку у Фейсбук Управління Держпраці у Закарпатській області надійшов лист від мешканця Ужгорода, в якому автор цікавиться,  куди можна повідомити про використання праці неоформлених працівників і хто має платити штраф, якщо на території державного підприємства використовується праця неоформлених працівників,  держпідприємство чи фірма, яка цих працівників найняла?

Розяснення надає перший заступник начальника Управління Василь Грицик

Управління Держпраці у Закарпатській області (далі - Управління) розглянуло Ваше звернення та інформує, що про факти використання праці громадян без належного оформлення з ними трудових відносин Ви можете повідомити на Урядову гарячу лінію, звернувшись за телефоном 1545, або залишити повідомлення на офіційному сайті Управління у розділі «Повідомлення про незадекларовану працю», або надіслати письмове звернення безпосередньо на адресу Управління м. Ужгород, вул. Минайська,16.    

У разі використання праці громадян  без оформлення з ними трудових відносин відповідальність покладається безпосередньо на посадових осіб та на суб’єкт господарювання,  в якого такі працівники виконують трудову функцію.