Гігієна праці та експертиза умов праці

Повідомлень про випадки інфікування медичних працівників на COVID-19 останнім часом побільшало

Від початку пандемії про такі випадки інфікування медичних працівників в Управління Держпраці Закарпатської області надійшло 3218 повідомлень, за  2492 випадками (а це близько 80%) на сьогодні завершено розслідування.

Стан проведення розслідувань регулярно розглядається під час зустрічей з представниками закладів охорони здоров’я, які проводять фахівці відділу з питань гігієни праці та  експертизи умов праці Управління Держпраці у Закарпатській області. Зокрема, посадовці відділу (Лілія Січка, Світлана Кавранська і Наталія Кузнєва) аналізують основні причини «гальмування» розслідувань, обговорюють проблемні питання з організації роботи медичних закладів щодо розслідування гострих професійних захворювань на COVID-19 медичних працівників, а також спільно шукають шляхи їх вирішення. 

За словами Лілії Січки, за останні два тижні повідомлень про такі випадки інфікування медичних працівників  на COVID-19 значно побільшало. Скоріш за все, це пов’язано із динамікою загального розвитку захворюваності на COVID-19 у Закарпатській області, яка, до речі, наразі є невтішною.