Діяльність

При департаменті соціального захисту населення Закарпатської ОДА під головуванням директора департаменту Михайла Петрішка відбулося засідання обласної робочої групи у справах альтернативної (невійськової) служби, в якому взяла участь начальник відділу з питань гігієни та експертизи умов праці Управління Держпраці у Закарпатській області Лілія Січка.

Члени комісії розглянули представлені пакети документів та заслухали 15 призовників, які своїми відповідями підтверджували істинність своїх релігійних переконань.  Щодо всіх прийнято рішення видати направлення для проходження альтернативної служби з визначеним  місцем її проходження.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства України, на альтернативну службу направляються громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і котрі особисто заявили про неможливість її проходження як такої, що суперечить їхнім релігійним переконанням. Вказані громадяни мають документально або іншим чином підтвердити істинність своїх переконань, і стосовно них повинно бути прийнято відповідні рішення.