Новини

Підприємця з Тячівщини зобов’язали працевлаштувати сім неофіційних працівників

В останні роки доволі поширеним видом діяльності багатьох жителів Тячівщини стало меблеве виробництво. Ледь не в кожному селі відкриваються невеликі цехи, під які нерідко прилаштовують підсобні приміщення у доворогосподарствах, де продукуються інтер’єрні новинки.

На таких міні-підприємствах працівники, як правило, недовго затримуються, оскільки здебільшого працюють тут неофіційно. До того ж, виробництво нерідко здійснюється з порушенням усіх норм безпечної праці. Однак сміливців, яких певний час  влаштовують такі умови, вистачає.

Ось і в селі Бедевля  у місцевого ФОПа, який продукує меблі, під час проведення інспекційного відвідування головні державні інспектори праці Управління Держпраці у Закарпатській області виявили сім  незадекларованих працівників. У підприємця знайшлося типове пояснення – люди самі не хочуть оформляти трудові відносини, адже не впевнені, що робота їм підійде.

Власника виробництва фахівці Управління Держпраці зобов’язали усунути зафіксовані порушення трудового законодавства. Також складено та направлено до суду протокол про адміністративне порушення. У випадку повторного виявлення неоформлених працівників у цього ж суб’єкта господарювання протягом двох років  на  нього чекає штраф у розмірі 180 тисяч за кожного виявленого незадекларованого працівника.