Новини

На підприємствах Закарпаття продовжують виявляти неоформлених працівників

Під час проведення позапланових контрольних заходів фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області майже у кожному районі краю виявляють незадекларовані трудові відносини. На сьогодні виявлено 38 неоформлених працівників.

До прикладу, на Тячівщині семеро осіб працювали без жодних оформлених документів на підприємстві з виготовлення меблів. За словами власниці, люди нібито самі відмовляються укладати договори з певних причин. Можливо, не всі витримують фізичного навантаження, до того ж, виробництво потребує і наявності  відповідних навиків. Тому на підприємстві спостерігається велика плинність кадрів.

А ось у селі Поляна Мукачівського району у розпал курортного сезону власник готелю прийняв на роботу ще одну кухонну працівницю. Та про офіційний характер виконання нею трудових обов’язків  не подбав, скоріш за все сподівався, що жінка працюватиме сезонно. Сама ж працівниця своє «нелегальне» становище пояснила традиційно: мовляв, вийшла на роботу перший день і ще «приглядається».

Без належного оформлення трудових відносин працювали на зарічанського автоперевізника (Іршавщина) і троє водіїв.

За всіма фактами були складені акти, підприємцям надані приписи для усунення виявлених порушень трудового законодавства, а в разі їх невиконання справи будуть розглянуті в Управлінні Держпраці краю і прийматиметься рішення про накладення штрафів.