Новини

Посилення співпраці та координацію дій обговорили на нараді в Управлінні Держпраці краю

Сьогодні в Управлінні Держпраці Закарпаття на виконання окремого доручення т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці проходила координаційна нарада за участі першого заступника начальника Управління Василя Грицика, керівника та фахівців відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів,  а також в.о. заступника начальника Головного управління ДПС краю Сергія Ігнатенка.

Сторони обговорили шляхи взаємодії з питань зниження рівня незадекларованої праці в області. Зокрема, проведення спільних  контрольних заходів у рамках масштабної інспекційної кампанії, котра розпочнеться  з 01 липня поточного року. З цією метою присутні домовилися визначити перелік суб’єктів господарювання краю, які мають ризики використання незадекларованої праці, для подальшого реагування в межах компетенції кожного органу. 

Зі свого боку, запевнив Василь Грицик, фахівці Управління Держпраці  зобов’язуються інформувати ГУ ДПС про факти використання найманої праці без оформлення трудових відносин платниками єдиного податку 1-3 групи та про виявлені факти здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання.

За підсумками наради були прийняті відповідні рішення щодо налагодження  спільної роботи задля подолання проблемних питань у сфері занятості та оплати праці.