Новини

У санаторії «Шаян» на Хустщині планово перевіряли стан охорони праці

Завершилась планова перевірка з питань дотримання вимог законодавства у сфері охорони праці та промислової безпеки, яку проводили фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області у ДП «Санаторій «Шаян» ПАТ лікувально-оздоровчих закладів Профспілок України «Укрпрофоздоровниця», що на Хустщині.

У ході контрольного заходу галузеві інспектори перевіряли у вказаному санаторно-оздоровчому закладі стан додержання нормативних вимог під час експлуатації будівель, споруд та устаткування, а також ведення відповідної документації.

За результатами перевірки газових мереж, об’єктів електрогосподарства, свердловин з видобутку мінеральних вод Шаянського родовища та на об’єктах котлонагляду були зафіксовані певні порушення вимог нормативно-правових актів з ОП та промислової безпеки.

Більшість з них стосувалася неналежного оформлення або відсутності потрібної документації; не проведення інструктажів, не призначення відповідальних осіб за безпечну експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, відсутності потрібних попереджувальних написів, потреби у поновленні пофарбування внутрішньоцехових газопроводів котельні лікувального корпусу, попереджувальних знаків та інших порушень вимог законодавства.

Як наслідок, керівництву санаторію надано приписи для обов’язкового усунення виявлених порушень.